Over ons

In het weekend gaan we er allemaal vol enthousiasme naartoe om weer de meest bizarre/verrassende activiteiten te doen.

Naast een boel enthousiasme op vrijdag en zaterdag is er alleen veel meer nodig om een scoutinggroep draaiende te houden.

Zo hebben we een eigen gebouw dat moet worden onderhouden, een enorm terrein dat maar blijft groeien en een financiële administratie die alle betalingen bij moet houden.

Gelukkig is er niet alleen een heleboel te doen, maar zijn er ook een heleboel mensen die ons helpen.

Omdat niet iedereen even prominent in beeld is voor de leden willen we hier laten zien wat er allemaal bij scouting komt kijken.

Elke vrijdag en zaterdag zijn alle leiding druk bezig met de kinderen en dit is een hele belangrijke taak, want zonder leiding is er immers geen scouting.

Minstens net zo belangrijk is echter het beheerteam dat elke woensdagochtend aan het gebouw en terrein komt klussen!

Dit zijn een aantal voorbeelden van dingen die gedaan worden buiten het leiding draaien om. Ze zijn echter nog wel zichtbaar voor iedereen.

Wat je misschien niet zou verwachten is dat er nog veel meer “onzichtbaar” werk wordt gedaan. Het innen van contributie bijvoorbeeld, of het bijhouden van een compleet emailbestand van alle leden.

Zoals jullie nu misschien wel begrijpen is scouting eigenlijk nooit af. Altijd zal er verbeterd, onderhouden of veranderd moeten worden. Gelukkig hebben we ook een heleboel leden en ook oud-leden die ons daar graag mee helpen!