Update Ad

Woensdag 20 Okt. 2010

 

Lieve allemaal,

De derde biopt van afgelopen maandag was weer goed. Vanmiddag is de pacemaker geïmplanteerd. Morgen wordt nog een toraxfoto en een echo gemaakt, de pacemaker moet nog even gecontroleerd worden en dan hangen we de vlag uit want…
Ad mag morgen mee naar huis!!
Dit was de laatste update! Iedereen hartelijk bedankt voor alle steun die wij mochten ontvangen en natuurlijk ook voor de kaarten, smsjes, telefoontjes, mailtjes, bloemen en bezoekjes.

Liefs, Petra en Bonnette


Donderdag 10 Okt. 2010

Lieve allemaal,

De uitslag van de tweede biopt was weer goed. Het leek er even op dat Ad vrijdag naar huis zou komen maar er is helaas een complicatie opgetreden. In rust klopt zijn hart niet snel genoeg en heeft een soort interval van anderhalve seconde. Ze proberen dat met medicatie te reguleren maar dat is tot op heden niet gelukt. Hij heeft vanaf het begin voor de zekerheid een externe pacemaker en die moest vannacht weer aangezet worden. Maandag nemen zij de beslissing om een interne pacemaker te implanteren en wordt ook een derde biopt genomen. Helaas mag hij niet naar huis dus mag hij nog bezoek ontvangen.

Liefs,

Petra en BonnetteDonderdag 7 Okt 2010

Lieve allemaal,

De uitslag van de eerste biopt is positief. Hij heeft gisteren met twee fysiotherapeuten een wandeling door de gangen gemaakt. De fysiotherapeut in opleiding naast hem en andere fysiotherapeut met rolstoel en zuurstofmeter achter hun aan. Het was net de “Buijing-delegatie”.

Ad wil zo langzamerhand ook wel bezoek ontvangen. Het is niet de bedoeling dat iedereen nu op eigen houtje bij hem op bezoek gaat maar bel of sms mij even. Ik heb een lijstje in mijn tas dan kijk ik wanneer er plek is. Hij mag bezoek van 3 tot 5 en van 6 tot 8  en niet meer dan twee personen tegelijk. Hij ligt op B4 Oost kamer 13. Als je binnenkomt is aan de rechterkant een wastafeltje met daarboven instructies hoe je je handen moet wassen. Daarna desinfecteren en dan mag je naar binnen. Ben je verkouden heb je een loopneus of zoiets,  helaas nog even wachten!

Mocht je gisteren de uitzending van Goudmijn gemist hebben hij staat op You tube onder: man zoekt hart en anders via uitzending gemist!

Liefs,

Petra en BonnetteDinsdag 5 Okt. 2010

Lieve allemaal,

Het gaat allemaal ontzettend snel. Ad is gisteren van de IC verhuisd naar een eigen kamer op B4 Oost kamer 13, Vandaag is de laatste drain eruit gehaald en heeft hij van de 11 infusen er nog eentje over. Het hart wordt nog ondersteund met een externe pacemaker maar daar merkt hij niets van. Hij draagt een kastje met zich mee waarmee zijn hart in de gaten wordt gehouden op de verpleegkundigenkamer. Vandaag was het weer verbazingwekkend hoe hij erbij zit in zijn eigen pyjama in plaats van een operatiehemd. Hij heeft nu een gewoon bed en zijn eigen kussen van thuis. Hij eet aan de tafel en loopt door zijn kamer naar zijn eigen badkamer met wc. We moeten nog wel voorzichtig zijn met infecties van buitenaf. Als we bij Ad op bezoek zijn moeten we onze handen wassen en ze daarna desinfecteren. Ook de verpleegkundigen en het bezoek moeten dat doen als zij de kamer opkomen en weer verlaten. Er mogen geen bloemen mee maar hij heeft uitzicht op alle geweldige kaarten die we hebben ontvangen. Morgen is het alweer een week geleden dat hij getransplanteerd is en wordt de eerste biopt genomen om vast te stellen of het hart niet afgestoten wordt. Weer een mijlpaal!!

Lieve groetjes,

Petra en BonnetteZaterdag 2 Okt. 2010 OM 9:00 uur

Lieve allemaal,

Het is nog steeds niet te bevatten. Ad met een nieuw hart….
Het gaat goed en vandaag gaat hij verhuizen van de IC naar de Medium Care.
Voorlopig kan hij nog geen bezoek ontvangen want iedere inspanning is nog iets teveel gevraagd.
Na het verschonen van zijn bed moet hij 2 uur rusten, zo ook na het eten en zelfs als wij bij hem gezeten hebben wordt hij na een tijdje erg moe. Maar wat is het een bikkel. We zijn erg trots op hem.

Liefs,

Petra en Bonnette


Zondag 3 Okt. 2010 om 10:00 uur

Lieve mensen,

Gisteren was toch weer een spannende dag. Ad voelde zich helemaal niet lekker en had om de haverklap hartritmestoornissen. Er moest eerst een hartfilmpje gemaakt worden daarna een echo en in de tussentijd werd hij onderzocht. Op een gegeven moment stonden er wel 6 dokters op zijn kamer. Dat vond ik wel even spannend want ik hoorde zelfs dat hij wellicht weer opnieuw geopereerd moest worden omdat uit de echo bleek dat het misschien een vochtprobleem in de hartzak was. Alles bij elkaar moet je dan wel even rustig zien te blijven. Uiteindelijk hebben zij een aanpassing gedaan in de medicatie. In de middag moest Ad rusten want hij was bekaf van al die onderzoeken.

Na de waterpolowedstrijden van Bonnette zijn we nog even langs gegaan. We vonden de deuren gesloten en dachten eerst dat hij nog sliep. Maar ook toen waren ze weer met hem bezig. De brede infuusnaald uit zijn nek moest verwijderd worden en een nieuwe dunnere naald moest geplaatst worden. Dat wilde maar niet lukken dus hebben ze een pauze ingelast zodat wij even bij hem konden zijn en hij even rust had voor de derde poging. Gelukkig voelde hij zich een stuk beter en lijkt de verandering van medicatie aan te slaan. Gelukkig was er geen plaats op de medium care en konden de dokters in alle rust op de IC Ad behandelen.

De dokters zijn zeer tevreden over de gang van zaken maar als je aan de zijlijn mee staat te kijken valt het allemaal niet mee.
Maar Bonnette en ik blijven rustig en samen zijn we sterk!

Omdat het zo hectisch blijft kunnen we onmogelijk alle vragen die iedereen heeft persoonlijk beantwoorden en hopen we met deze mails iedereen voldoende op de hoogte te houden.

Ad komt woensdag 6 oktober op de televisie Goudmijn Nederland 2 18.25 uur

Als je Ad (of ons) een kaart wil sturen dan kan dat gewoon naar ons huisadres dan zorgen wij dat de kaart bij Ad komt

Valkstraat 34 3514 TK  UTRECHTZondag 4 Okt. 2010 om 14:30 uur

Lieve allemaal,

Ad blijft ons verbazen….

Vandaag zat hij prinsheerlijk naast zijn bed op een stoel. Lekker samen kopje koffie samen gedronken en een boterham gegeten.

Hij ziet er een stuk beter uit als gisteren en hij voelt zich vandaag ook veel beter. Voor ons weer een bijzondere ervaring.

Liefs,

Petra en Bonnette

Namens scouting de Vliegende Pijl wensen wij Ad, Petra en Bonnette heel veel sterkte toe.