Ad heeft een nieuw hart

Dinsdagavond om 19.20 uur werden we gebeld door het UMC of we naar het ziekenhuis wilden komen want er was een donor hart beschikbaar. Rond half 9 waren we in het ziekenhuis en na allerlei onderzoeken was het wachten op het donorhart en het akkoord dat het donorhart ook goed was. Dat bericht kwam rond 24.00 uur. Om 5 over twaalf ging Ad door de klapdeuren naar de OK. Een paar spannende uren volgden.Bonnette en ik hebben een familiekamer gekregen waar we konden vertoeven. We hebben nog geprobeerd om te slapen maar dat is niet echt gelukt. Om 5 over 6 werden we gebeld dat de operatie goed was verlopen en Ad van de hart/longmachine werd afgekoppeld en naar de IC zou worden gebracht. Weer wachten. Om half 9 werden we gehaald door een verpleegkundige. Ad lag op de IC en we mochten naar hem toe. Het zag er allemaal goed uit.

Hij zou ongeveer 12 uur in slaap gehouden worden maar omdat het zo goed ging hebben zij rond het middaguur de slaapmedicatie afgebouwd en mocht hij langzaam wakker worden. Hij begon hier en daar wat te bewegen en als je wat vroeg knikte hij keurig ja of nee. Langzaamaan gingen ook zijn ogen open. Rond 6 uur werd hij zelfs van de beademing afgehaald. Hij probeerde te praten maar dat was in het begin erg vermoeiend. Rond een uur of 8 in de avond ging dat al een stuk beter en maakte hij alweer grapjes.
Omdat alles erg goed gingen hebben we besloten om thuis te gaan slapen. Rond 23.00 uur hebben we nog even gebeld of alles goed was en kregen we hem zelf heel verbaasd aan de telefoon want we waren toch net geweest!!
Na een goede nachtrust kwamen we vanmorgen rond 11.00 uur in het ziekenhuis en zat hij keurig gewassen en geschoren in bed. Hij had net koffie gedronken! Vanmiddag zou hij een bruine boterham met kaas krijgen. De artsen zijn zeer tevreden. Na een uurtje was hij heel moe dus zijn we weer vetrokken. We zijn benieuwd wat ons dan weer te wachten staat….

Als het ons lukt houden we iedereen op de hoogte.

Liefs,
Petra en Bonnette

Namens scouting de Vliegende Pijl wensen wij Ad, Petra en Bonnette ontzettend veel geluk toe.

Ook zijn wij waanzinnig blij met dit fantastisch nieuws, Ad tot snel op VP!!!

De Vliegende Pijl